Blog Layout

De Groentevakman - Wedstrijd 2020

13 juni 2020
Iedereen 'Groentevakman 2020' !

Onze verse groenten en fruit worden met veel passie en expertise geproduceerd door lokale telers. Met dezelfde passie en fierheid brengen buurtsupers en speciaalzaken die versproducten tot bij de consument. Ook in moeilijke tijden bleven zij zich inzetten om hun belangrijke maatschappelijk rol te vervullen. BEDANKT!  #foodheroes  #kooplokaal

Wegens de coronacrisis heeft dit jaar de verkiezing van de ‘Groentevakman van het jaar’ helaas niet kunnen plaatsvinden. 
Daarom verkiezen we dit jaar alle fruit- en groentespeciaalzaken én buurtsupers tot ‘Groentevakman 2020’.

TIP: In 2021 zal de wedstrijd ‘Groentevakman van het jaar’ weer plaats vinden. Stel je dan zeker kandidaat! 
We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief, website en social media. Check www.groentevakman.be

door Kitty.DeNeef 21 april 2022
Start van het asperge-hoogseizoen
door Flandria 23 november 2021
Zeldzaam in België: de zoete wittekool van Gilles Verhelst
door Flandria 4 juli 2021
Het hele jaar door aardbeien van Jan Jansen
door Flandria 25 april 2021
Het witte goud van Bart en Ilse uit Koningshooikt
9 maart 2021
Om het mooie product van onze lokale fruittelers eer aan te doen, starten de producenten-organisaties BelOrta en Coöperatie Hoogstraten -onder de vlag van LAVA- een gezamenlijk kwaliteitslabel. Aan dit label herken je de echte Blauwe Bessen van Belgische Bodem. Een label dat garant staat voor een superieure productkwaliteit en de korte keten van onze verse bessen. LOKAAL EN LEKKER Superieure productkwaliteit, uitstekende smaak en supervers zijn de parameters voor onze Belgische blauwe bessen. Daarvoor zorgen de lokale fruittelers, die met passie en expertise én volgens de gezamenlijke kwaliteitsnormen deze lekkernij op de markt brengen. TOPKWALITEIT De Belgische blauwe bes is zwartblauw van kleur en heeft een mat, dof oppervlak ten gevolge van dons. Dat natuurlijk beschermlaagje is een kwaliteitskenmerk van handmatig oogsten . De Belgische blauwe bessen worden zorgvuldig met de hand, een voor een, geplukt. Na het plukken worden de besjes voorzichtig in doosjes verdeeld en kort in een optimale koeling geplaatst voor ze op de veiling verkocht worden.
door LAVA 16 april 2020
Persbericht (16 april 2020): De 'eerste steek' bij aspergetelers Jos en Frieda Belmans uit Berlaar.
door LAVA / VBT 2 april 2020
Persbericht (3 april 2020): Onze lokale groente- en fruittelers en de veilingen zijn van vitaal belang om de consument van kraakverse, lekkere en gezonde producten te voorzien!
2 januari 2020
De zwarte en witte rammenas van Bart T’Seyen in Lier.
Share by: